Ki vagyok én?

Jancsa Jani vagyok, tartalomgyártó, burgerimádó, street food szakértő, étteremtulajdonos, pályaelhagyó közgazdász.

Rengeteg gasztroblogger kezdi azzal az élete történetét, hogy már kisgyermekkorában is a konyhában sertepertélt, és a tökéletes pacal receptjét kereste. Nos, nálam ez távolról sem így alakult, ugyanis életem első húsz évében az evés csak mint egy funkcionális dolog jelent meg.

Ezek után elköltöztem otthonról, a mirelit pulykadínó kezdett unalmassá válni, a kiszállításra még annyira nem volt pénzem, valamint megjelentek az első gasztroblogok és Jamie Oliver is berobbant a magyar köztudatba. Ennek összességeként kezdtem el én is otthoni körülmények között először egyedül, majd baráti társasággal is főzőcskézni. Ha pedig jól sikerült mindez, akkor mindezt meg is örökítettem az aktuális blogomon.

2011-ben elkezdődött a Burger Blog, ami lényegében nem volt más, mint egy étterem tesztelő oldal, de csak és kizárólag burgerekkel kapcsolatban. Ez hozta meg az áttörést is, ugyanis ez egybeesett a Nagy Magyar Burger Boom-mal. Ebben a blogomnak is meghatározó szerepe volt, hiszen a vendégek mindig hírt kaptak arról, hogy hová érdemes (vagy nem érdemes) menni. A (leendő) étteremtulajdonosok pedig pontosan látták, hogy hol tart a szakma, és hogyan érdemes ezt meglovagolni.

Ez rengeteg szakmai lehetőséget is megnyitott előttem. Írtam több nagy életmód és gasztromagazinba, valamint alapításától számítva 7 évig videós megjelenéseim is voltak az Street Kitchen online és offline felületein. 2018-ban megjelent az első könyvem, amely “A Nagy Burger Könyv” néven a mai napig elérhető a boltok polcain.

Rengeteg színpadi felkérést is teljesítettem (Gourmet Fesztivál, Konyhakiállítás, Hamburger Day, stb) és szakmai rendezvényeken vettem részt (Az ország burgere, Tabasco Burger bemutató). Többször szerepeltem kereskedelmi tévék burgerekkel kapcsolatos műsoraiban, és két évig az ország legnagyobb főzőiskolájában is heti szinten pörögtek a teltházas kurzusaim.

2015-ben megnyílt a Bamba Marha Burger Bár, ahol társtulajdonos és kulináris vezető vagyok, ez mára lánccá bővült. Összesen 7 éttermet számlálunk a város legfrekventáltabb helyszínein. A Bamba burgerek hamar a város kedvencei lettek, és rengeteg magyar, valamint nemzetközi listára is felkerültünk.

A portfólió bővítéseként 2019-ben megnyitottuk a Hoppá! Bistrot, amely 2021-ben felkerült a Michelin tányérral elismert éttermek listájára. Szintén 2019-ben startolt el a Donna Mamma Pizza Napoletana, amely Magyarországon másodikként kapta meg az AVPN (Valódi Nápolyi Pizzaszövetség) elismerést, amellyel a világon csak kevesek büszkélkedhetnek.

Ezekkel párhuzamosan gyártok tartalmakat a saját felületeimre, legyen szó Facebookról, Instagramról, vagy éppen a YouTube csatornámról. A célja pedig mindháromnak az, hogy megmutassam, hol lehet a legjobbakat enni, illetve hogyan lehet mindezt otthon egyszerűen, gyorsan, mégis profi végeredménnyel elkészíteni, számos tippet-trükköt megosztva ezekhez az olvasóimmal.

Eredmények, elismerések

SCA, azaz Steak Cookoff Association által szervezett, sikeresen teljesített bíróképzés Steak kategóriában (2021)

Füstös Nyúl kupa 2020, Steak 2. helyezés, Hamburger 2. helyezés

Nyárspolgár.hu – BBQ Expedition által szervezett barbecue és plov kurzuson való részvétel (2020)

SCA, azaz Specialty Coffee Association által megtartott tanfolyamok, valamint sikeresen teljesített vizsgák elismerése.

SCA Sensory Skills Foundation (2018)

SCA Barista Skills Foundation (2020)

SCA Brewing Intermediate (2020)

5th Barbecue Bulls Contest, Salzburg 2019 – Hamburger 2. Helyezés

AVPN, Associazione Vera Pizza Napoletana által szervezett 10 napos nápolyi pizzakészítő tanfolyamon való részvétel, és sikeres vizsga (2018)

KCBS, azaz Kansas City Barbecue Society által szervezett sikeresen teljesített bíróképzés (2017)

Mit találsz ezen az oldalon?

Ez a weboldal a szakmai munkásságom egy helyre gyűjtve, folyamatosan frissítve.

Ami a legfontosabb, hogy külön menüpontot kaptak a receptek, mindazon kategóriákban, amelyekkel foglalkozom. Megtalálhatóak a különféle burgerek, pizzák, barbecue és grill forgások, valamint street food hangulatú ételek és köretek. Természetesen nem feledkeztem meg a kiegészítő kategóriákról sem, így időnként feltűnhetnek reggelik, különféle koktélok, valamint desszertek is.

Az életmód rovatban kaptak helyet a korábban már jól ismert étteremtesztek, burger, pizza, és más egyéb fronton is. Ezekhez kerül még hozzá pluszban a különféle utazásokról szóló bejegyzések, a terméktesztek, valamint a mélyebb, szakmai tartalmak is.

A Szolgáltatások szekció arról szól, hogyan, és milyen munkákra lehet engem felkérni, valamint milyen tematikában tudunk együtt dolgozni a leendő megrendelővel.

Kapcsolat

Ha szeretnéd felvenni velem a kapcsolatot, azt a lentebbi formon, vagy a jancsajani@gmail.com emailcímen keresztül megteheted

Megjelenések / Média

A saját boldogulásom az én felelősségem

Kíváncsi vagy, hogyan vált pénzügyi elemzőből gasztrobloggerré? A Burgerpápa először meséli el a sztoriját a nyilvánosságnak.

Jancsa Jani nem félt nagyot álmodni!

Jancsa Jani alapvetően kedvelte az elemzői munkáját, mégis valamilyen kreatívabb tevékenységre és nagyobb szabadságra vágyott.

Új helyet nyitott a „burgerpápa”

Jancsa Jani gasztroblogger, a kézműves burgerek szakértője, a Bamba Marha Burger étteremlánc megálmodója új vizekre evezett….

“Bármit is csinálunk, az eladási listákat a sajtburger vezeti”

Ne süsd túl a húst, tedd finom buciba, tegyél bele egy kis szószt, esetleg adj hozzá sült krumplit – Jancsa Jani ennek a receptnek…

Jancsa Jani – A Nagy Burgerkönyv

Ez a könyv neked szól, ha imádod a jó burgereket, és mindent tudni akarsz róluk. Végigvesszük a nagy klasszikusokat, belekóstolunk a nemzetek burgereibe….

Jancsa Jani

Jancsa Jani kiugrott közgazdászként 30 évesen otthagyta több, mint 10 éves multis karrierjét, és úgy döntött, innentől kezdve az álmainak (és a burgereknek) él.