KAMI kisvendéglője

Nem vagyok róla meggyőződve, hogy van olyan étterem (azaz vendéglő), amely közelebb van a város széléhez, mint Kamié, de abban viszont egészen biztos vagyok, hogy ennél jobb a környéken tuti nincs, szóval irány Újpest!

Kami, azaz Fülepi Kálmán nem ismeretlen a hazai szcénában, volt a Nu Bisztróban, valamint kóstoltuk főztjét a székesfehérvári Beat-ben is. Most visszaevezett hazai vízekre, és nyitott egy családi ház aljában lévő vendéglőt. A környék a Megyeri hídon túl, Dunakeszin innen, kertvárosi, hangulatos kis helyszín, terasszal, ahogy azt kell.

Kezdésnek érkezett egy kis zsír, hozzá Marmorstein kenyér – tökéletes megalapozása volt ez az ebédnek, önazonos, ízletes.

Következőnek jött egy uborkaleves, benne kis dinnyével, zöldalmával – frissítő, kellemes, könnyed nyári bevezető volt ez. Én egy marokkói marhatatárral melegítettem be, aminek a fűszerezése pont annyira volt intenzív, amennyire jól állt az a marhának, hozzá saláta, zöldségek, és szintén imádnivaló pirítós.

Főételek közül volt egy cigánypecsenye, mennyeien omlós tarjából, rajta perfekt módon sült szalonna, kiváló szaft, és ropogós burgonya körítette. Ment még egy konfitált oldalas (őrületes omlóssággal ő is) burgonyapürével és házi csalamádéval, de amiért most összegyűltünk, az a burger volt.

Kezdjük a körettel: jelentem, a tökéletes sült burgonya itt lakik jelen pillanatban. Nem árulom el a készítés mikéntjét, de annyi biztos, hogy rengetegen törekedtek már (az akár Heston Blumenthal nevével fémjelzett) tökéletes sült krumplira, de itt és most sikerült – minden egyes falat maga a megtestesült roppanás, ráadásul csak szerényen, köretként bújik meg a burger mellett.

Került mellé káposztasaláta is, de ez sem csak úgy simán – kapott egy kis tökmagolajat, valamint római köményt, így egy teljesen más ízprofillal rendelkezik mindamellett, hogy megtartotta az eredeti vonásait.

És akkor végül maga a burger. Marmorstein zsömle, benne egy pont jól átsült érett ízvilágú marhahúspogácsa, egy jókora, olvadt cheddarral körítve. A felső szekcióban egy magos mustármártás kapott még helyet, alatta jókora paradicsom, vegyes saláta (de nem ám holmi kommersz!), és a szósz.

A burger szintén pontosan azt adja, amit ígér, de azt 110%-osan – már csak ezért az egyért is érdemes lenne ide kijárni, de valójában a többi felsorolt ételre is igaz mindez.

Desszertügyileg egy tányérdesszertet, valamint egy meggysörös csokimousse-t kóstoltunk, az előbbi kötelező, az utóbbi pedig ajánlott mindenkinek, erről nem is írok többet, mert még a végén a szememre vetitek, hogy el akarlak hízlalni titeket!

Árban a burger 3250 (körettel), a főéetelek átlagban 3500-4000 forintosak, valamint akadnak jó kis kézműves sörök is talonban. Kami Kisvendéglője őszinte, elhivatott, modern módon klasszikus fogásokat kínál. Ez az a kategória, amiből mindig lehet több, és pont ezért kívánok neki sok sikert – annyi biztos, hogy az ételeken nem fog múlni!

Rólam

Jancsa Jani vagyok, tartalomgyártó, burgerimádó, street food szakértő, étteremtulajdonos, pályaelhagyó közgazdász.

Ok! De ki vagyok én? »

Kövess és szeress

Top videóm(im)

Iratkozz fel a hírlevelemre

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit