Nem vagyok róla meggyőződve, hogy van olyan étterem (azaz vendéglő), amely közelebb van a város széléhez, mint Kamié, de abban viszont egészen biztos vagyok, hogy ennél jobb a környéken tuti nincs, szóval irány Újpest!
Kami, azaz Fülepi Kálmán nem ismeretlen a hazai szcénában, volt a Nu Bisztróban, valamint kóstoltuk főztjét a székesfehérvári Beat-ben is. Most visszaevezett hazai vízekre, és nyitott egy családi ház aljában lévő vendéglőt. A környék a Megyeri hídon túl, Dunakeszin innen, kertvárosi, hangulatos kis helyszín, terasszal, ahogy azt kell.
![](https://www.jancsajani.hu/wp-content/uploads/2021/10/jancsa-jani-12-1024x768.jpg)
Kezdésnek érkezett egy kis zsír, hozzá Marmorstein kenyér – tökéletes megalapozása volt ez az ebédnek, önazonos, ízletes.
![](https://www.jancsajani.hu/wp-content/uploads/2021/10/jancsa-jani-11-1024x768.jpg)
Következőnek jött egy uborkaleves, benne kis dinnyével, zöldalmával – frissítő, kellemes, könnyed nyári bevezető volt ez. Én egy marokkói marhatatárral melegítettem be, aminek a fűszerezése pont annyira volt intenzív, amennyire jól állt az a marhának, hozzá saláta, zöldségek, és szintén imádnivaló pirítós.
![](https://www.jancsajani.hu/wp-content/uploads/2021/10/jancsa-jani-10-1024x768.jpg)
![](https://www.jancsajani.hu/wp-content/uploads/2021/10/jancsa-jani-9-1024x768.jpg)
Főételek közül volt egy cigánypecsenye, mennyeien omlós tarjából, rajta perfekt módon sült szalonna, kiváló szaft, és ropogós burgonya körítette. Ment még egy konfitált oldalas (őrületes omlóssággal ő is) burgonyapürével és házi csalamádéval, de amiért most összegyűltünk, az a burger volt.
![](https://www.jancsajani.hu/wp-content/uploads/2021/10/jancsa-jani-8-1024x768.jpg)
![](https://www.jancsajani.hu/wp-content/uploads/2021/10/jancsa-jani-7-1024x768.jpg)
Kezdjük a körettel: jelentem, a tökéletes sült burgonya itt lakik jelen pillanatban. Nem árulom el a készítés mikéntjét, de annyi biztos, hogy rengetegen törekedtek már (az akár Heston Blumenthal nevével fémjelzett) tökéletes sült krumplira, de itt és most sikerült – minden egyes falat maga a megtestesült roppanás, ráadásul csak szerényen, köretként bújik meg a burger mellett.
![](https://www.jancsajani.hu/wp-content/uploads/2021/10/jancsa-jani-6-1024x768.jpg)
Került mellé káposztasaláta is, de ez sem csak úgy simán – kapott egy kis tökmagolajat, valamint római köményt, így egy teljesen más ízprofillal rendelkezik mindamellett, hogy megtartotta az eredeti vonásait.
![](https://www.jancsajani.hu/wp-content/uploads/2021/10/jancsa-jani-5-1024x768.jpg)
És akkor végül maga a burger. Marmorstein zsömle, benne egy pont jól átsült érett ízvilágú marhahúspogácsa, egy jókora, olvadt cheddarral körítve. A felső szekcióban egy magos mustármártás kapott még helyet, alatta jókora paradicsom, vegyes saláta (de nem ám holmi kommersz!), és a szósz.
![](https://www.jancsajani.hu/wp-content/uploads/2021/10/jancsa-jani-4-768x1024.jpg)
A burger szintén pontosan azt adja, amit ígér, de azt 110%-osan – már csak ezért az egyért is érdemes lenne ide kijárni, de valójában a többi felsorolt ételre is igaz mindez.
![](https://www.jancsajani.hu/wp-content/uploads/2021/10/jancsa-jani-3-1024x768.jpg)
Desszertügyileg egy tányérdesszertet, valamint egy meggysörös csokimousse-t kóstoltunk, az előbbi kötelező, az utóbbi pedig ajánlott mindenkinek, erről nem is írok többet, mert még a végén a szememre vetitek, hogy el akarlak hízlalni titeket!
![](https://www.jancsajani.hu/wp-content/uploads/2021/10/jancsa-jani-2-1024x768.jpg)
![](https://www.jancsajani.hu/wp-content/uploads/2021/10/jancsa-jani-1-1024x768.jpg)
Árban a burger 3250 (körettel), a főéetelek átlagban 3500-4000 forintosak, valamint akadnak jó kis kézműves sörök is talonban. Kami Kisvendéglője őszinte, elhivatott, modern módon klasszikus fogásokat kínál. Ez az a kategória, amiből mindig lehet több, és pont ezért kívánok neki sok sikert – annyi biztos, hogy az ételeken nem fog múlni!