A BODEGA új helyre költözött!

Ha emlékeztek még, pont négy éve történt, hogy a Bodegát felfedeztem, lévén, hogy a közelben végzem napi szintű civil munkámat. Azóta a kis lakóautóból elinduló srácok elég messzire törtek – most pedig újabb mérföldkő történt az életükben.

A legfrissebb hír ugyanis az, hogy az eddig Bodega Konyha néven futó helyszín a Vágóhíd utcában lényegében eltörlésre került pár izmosabb markoló és Caterpillar nyomán, viszont az új étterem sincs messze, konkrétan egy olyan húsz méterrel arrébb, az újépítésű aljában. Bár az eddigi helyeknek is simán megvolt a rohadt jó hangulatuk, ez a mostani az, amit már régen megérdemeltek volna: hatalmas zöld terasz, részben átörökített belső, jó kis fa bútorzat.

Nem tudok nem hasonlatot vonni a Magic Burgerrel, ugyanis ők is egy autóból kezdték, majd egy újépítésű aljába költöztek – ráadásul mindkettő elég ikonikus színhelye a budapesti burgerkultúrának.

Nyilván ha már mentünk, ettünk is, mégpedig az egyik signature-t, a Borzasztó burgert, valamint egy jó uruguayi hátszínt.

A burger még mindig ugyanolyan jó, amennyire négy éve is volt, ami azért elég nagy szó – ízletes húspogácsa, korrekt zsömle, sajt, bacon, és persze a tükörtojás áll a középpontban.

Az igény szerinti átsütöttségen kérhető steak alapból megörvendezteti az ebédelni vágyó irodista szívét, rajta egy jó adag chimichurri szósz, mellé pedig választható köret, ami jelen esetben rizs, valamint grillzöldség kombinációját jelenti.

Nem szabad megfeledkezni a káposztasalátáról sem, ami egyrészt emberes adag, valamint ízvilágban is kellemesen frissítő.

Van lehetőség napi leves fogyasztására is, ez a kóstolás napján egy csirkés currys, távol-keleti hangulatú betétekkel gazdagított lé volt – őt is szerettem.

Árak tekintetében még mindig jó a hely: Borzasztó 1300, steak 1700 (körettel!), és ami a legfontosabb: immár kapni sört is! Itt a jóidő, terasz-time, irány hát a Bodegába, hétfőtől vasárnapig!

Cím: 1095, Nádasdy utca 12.

Rólam

Jancsa Jani vagyok, tartalomgyártó, burgerimádó, street food szakértő, étteremtulajdonos, pályaelhagyó közgazdász.

Ok! De ki vagyok én? »

Kövess és szeress

Top videóm(im)

Iratkozz fel a hírlevelemre

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit