Bacon Burger, Tata

Amikor egy Bacon nevű hellyel találkozik az ember, ott mindig elcsodálkozik a magabiztosságon, elvégre az egy olyan szent dolog, amivel mindent lehet, csak viccelni nem. Ha egy helyet Bacon Burgernek hívnak, abban benne van minden, ami fontos ebben az életben, meg még egy kicsit több is. Egy szó, mint száz, az elvárásaim az egekben voltak – de vajon beteljesedett-e az álom?

Buszpályaudvarral szemben burgereztem mar, de magán buszvégállomáson még soha – most ezt történt Tatán. Van egy kis beltér is, de a valódi helyet a terasz biztosítja, melynek ad egy különös bájt a folyamatos nyüzsgés. Mint megtudtuk, a költözés is hamarosan tervben van egy nagyobb helyre, ahol további ínycsiklandozó ételek várhatók, de mi most a burgerkínálatot teszteltük. Külön jópofa dolog, hogy nemcsak a hús, hanem az egész burger súlya van feltüntetve, csak, hogy tudjuk, mire számítsunk.

Mindkét burger házi recept alapján készülő zsömlében érkezett, amely pont megfelelő szerkezettel, és egy minimálisan, de nem túlzóan kalácsos jelleggel érkezett. Ennyi volt a közös a két burgerben, és innen kétfelé megy a történet.

A kvázi signature egy egybegyúrt húsos, dupla sajtos-baconos darab formájában érkezett egy kis kosárban, és már a kinézete is tekintélyt parancsolt. Nem mehetünk el szó nélkül a bacon mellett, amely valóban méltó a nevére: nem a bolti jobb-rosszabb darabok közül való, hanem tényleg egy őszinte, vastag, ropogós valódi szalonna. Imádtam, és ez nem túlzás.

A hús fűszerezett irányvonalat vitte; ennek az iskolának egy igen szuper verziójához volt most szerencsém, omlósan, ízletesen. Mindezek mellett a zöldségszekció, valamint a házi szósz szerepelt még benne, és majd kidurrantam, mire elfogyott, emberes egy darab, annyi szent.

Másik burgerünk inkább egy szendvics volt, rántott garnélás, ráadásul a klasszikus megközelítéssel, koktélszósszal, a fent említett zsemlében, zöldségekkel. Ez is nagyon tuti élményt nyújtott, de jóval a könnyedebb vizeken (értitek, mert a garnéla is a vízben él, haha).

Köretügyileg is messze felül lettek múlva az elvárások, de ez nem a sült krumplinál kezdődött, mivel az klasszik csónak volt. A baconös kukoricasaláta már egy olyan dolog volt, amiért visszajárnék, de itt kezdődött az igazi boogie. Ezek után jött a házi rántott hagymakarika, ami az egyik gyengém, és ez bizony messze toplistás volt, én mondom nektek, főleg a burbonös barbecue szószba mártogatva, amiben meg extramódon lehetett érezni a szesz ízét, pont ahogyan szeretem.

Végül pedig elérkeztünk a sörtésztában sült kukoricához, amelyhez foghatót én még nem láttam, pedig aztán mostanság jártam pár helyen, hisz tudjátok. A külső ropogós, belül puha, és nem tudom, hogy találtak erre a kombóra, de hogy hatalmas respekt érte, annyi szent.

A burgerek árai 800-tól kezdődnek és 4200-ig tartanak, igaz ez utóbbi már 2 kg-os; a köretek pedig 500-nál indulnak. A Bacon Burger kiváló minőséget és fantasztikus ízeket szolgáltat, utazás előtt, után, közben – mindenkinek ajánlom!

Elérhetőséghttps://www.facebook.com/baconburgertata

Cím: 2890, Tata, Buszpályaudvar

Rólam

Jancsa Jani vagyok, tartalomgyártó, burgerimádó, street food szakértő, étteremtulajdonos, pályaelhagyó közgazdász.

Ok! De ki vagyok én? »

Kövess és szeress

Top videóm(im)

Iratkozz fel a hírlevelemre

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit