Buona Sera Ristorante – Mezőtúr

Szépen lassan az Alföld krónikásává válok – gondoltam, miközben szigorúan betartva a 110 km/h sebességhatárt gördültem lefelé Szolnokot is elhagyva Mezőtúr irányába. A kerekek surrogásánál már csak gyomrom korgása volt hangosabb – ez utóbbi pedig már nem sokáig tartott.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a múlt hét előtt gyakorlatilag nem jártam még Mezőtúr városában, de most ide sodort az élet, mégpedig a Buona Sera étterembe. Az utcafronton hatalmas terasz, a beltéren pedig Olaszország és a Keresztapa személyesen találkozik a régi családi fotókkal, egészen érdekes hangulatot teremtve.

Mivel aznap pont nem esett az eső, a teraszon foglaltam helyet, és megkezdődött a kajálás, első körben – mivel mással – mint a Marlon Brando burgerrel. A konstrukció már kívülről is szép, köretnek csónakburgonya érkezett, mellé pedig egy kis tányérra locsolt barbi (bbq) szósz kapott helyet – de nézzük magát a burgert!

A zsömle Mezőberényből érkezik egy pékségből (ki gondolta volna, mondjuk jó, hogy nem egy abroncsgyárból); amely a térség több helyét is ellátja – elég jól a jelek szerint, hiszen ez a darab is kellemes, könnyed, remekül összenyomható, szezámmal szórt. Benne a hús Dembrovszky-féle magyar tarka pogácsa, mediumra kérve és kapva; rajta cheddar, bacon, és grillezett tarjaszeletek.

Került még bele házi hambiszósz, zöldségek, valamint egy jó kis hagymalekvár is. Szerintem már a leírásból is kiderült, hogy ezzel bizony nem lehet melléfogni; erős kezdése volt a falatozásnak, jól passzoló, finom ízekkel.

Másodikként a májusi havi ajánlatot csekkoltam, mely a Porky nevet kapta; és nevének megfelelően a fentebb már említett húspogácsa mellett a házilag, szmókerben készülő, kellemesen, de nem tolakodóan füstös pulled pork, azaz tépett sertés szolgáltatta a kulináris talpalávalót.

Kaptam még bele zöldségeket, a hőről egy pici jalapeno gondoskodott, valamint a szósz sem mindennapi: a South Smoke BBQ Cherry Bomb öntete pont azt adja, aminek hallatszik: gyümölcsös, picit pikáns, és kiváló kísérője a fentebb vázolt összetevőknek. A köretről se feledkezzünk meg: édesburgonya érkezett, ami mindig jól jön.

A harmadik burgerem kicsit (nagyon) kilépett a húsimádás szentélyéből, hiszen egyrészt én is fontosnak tartom bemutatni a hús, de méginkább állati alapanyag mentes opciókat; másrészt nem rossz, hogy akár már errefelé is lehet Beyond burgert kapni.

Annak, aki esetleg nem lenne képben, a Beyond pogácsa, a húsmentes hús, nem más, mint zöldborsófehérje és a tudomány kapcsolata, melynek köszönhetően mind az állag, mind az íz azért eléggé jól visszaadja egy húsos burgerét. Jó, utóbbit sokan szokták lefasírtozni / löncshúsozni, de értitek, mire gondolok.

Jelen esetben is ez került bele a Vegan Heaven nevű költeménybe, ahol a zsömlét pita helyettesíti, pattan még bele növényi feta, füstös ketchup, zöldségek, valamint igény szerint néhány csepp Gabko csili, illetve aki bátor, annak a Túri Erős Marci fantázianevű ízletesen fejletépős csiliből is juthat. Maga a burger újfent nagyon rendben van, egy másodpercre nem érződik az állati eredetű alapanyagmentesség benne. Ja igen, és mellé még egy kis plusz görög saláta is jár, mert miért ne.

A Buona Serában amúgy ez még nem minden: van pizza is (ahogy rálestem, inkább a klasszikusabb vonalról), valamint a BBQ-ba is csapkodnak bele elég erősen, ahogy hallottam jobbnál-jobb koktélok is vannak; szóval bátran tudom mindenkinek ajánlani, aki erre jár, a kóstoltak alapján biztos vagyok benne, hogy nem fogtok csalódni.

ElérhetőségBuona Sera Ristorante

Rólam

Jancsa Jani vagyok, tartalomgyártó, burgerimádó, street food szakértő, étteremtulajdonos, pályaelhagyó közgazdász.

Ok! De ki vagyok én? »

Kövess és szeress

Top videóm(im)

Iratkozz fel a hírlevelemre

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit