Coral Cafe & Bistro, Gödöllő

Bár Gödöllőn jártam már egyéb okból kifolyólag, burgerügyileg idáig nem voltam képben. Most azonban ez megváltozott, és egy havas téli este arra irányoztam magam, hogy kiderítsem, mi is a helyzet ilyen téren.

Maga az étterem elég központi helyen található, az Átrium üzletház oldalában, és bár a navi pont a másik oldalról akarta megközelíteni a tett helyszínét, egy kis kevergéssel simán odataláltam. A beltér kellemesen hangulatos, úgyhogy hamar akklimatizálódtam, és rátértem a lényegre.

Ha az ember vidékre érkezik, sok energia kell hozzá, hogy aztán haza is tudjon jutni (főleg ilyen hidegben), szóval rögtön három burgerbe is belenéztem. Az első volt ezek közül a Jack Daniel’s, benne házi készítésű JD szósszal, amiben ugyan feltüntetik, hogy van alkohol, de azért annyira nem vészesen, hogy utána dülöngéljen az ember.

A zsömle kicsit puffancsosabb jellegű, de mégis korrekt darab, nincs vele probléma. A húspogácsa egy kicsit tömörebb fajta, ízvilágra kellemes, de egy kicsit kevesebb sütés lehet jót tenne neki, bár ez nyilván egyéni ízlés kérdése.

A JD (Gears of War) burger további összetevői között köszönthettük a ropogósra sült bacont, a házi hagymakarikát, valamint a cheddart, zöldségeket, és a már említett szószt is. A végeredmény pedig egy kellemesen szaftos, hatalmas méretű, barbecue ízvilágú hambi lett, szerettem.

A második a Tortilla néven futott, benne egy csirkemell filével, valamint mexikói ízvilággal. Ez nem mást jelentett, mint ismét cheddar, tortilla-chips, jalapeno, és persze guacamole, azaz avokádókrém. Az összetevők predesztinálták azt, hogy ez a szendvics rossz nem lehet – és tényleg nem is volt, kicsit pikáns, kicsit ropogós, pont, ahogyan kell.

A harmadik burger a Lavina nevet viselte, és a képről szerintem érthető is, hogy miért. Amit ti is láttok, a kéksajtmártás volt a hegyomlásért felelőssé tehető, és ez is kovácsolta egészbe ezt a verziót is – eléggé bejövős volt ez is.

Köretnek vastagabb vágású steak burgonyát, valamint káposztasalátát kóstoltam, előbbi korrekt darab volt, utóbbi pedig pont kellemesen friss, üdítő.

A vacsora végeztével kézzel-lábbal integettem, hogy már nem bírok többet enni, de félreérthették a konyhán, így elém toltak még két desszertet, az ajtót meg elkezdték kibontani, hogy ne ott kelljen éjszakáznom. Az egyik egy házi brownie volt, ropogósabb külső, omlósabb belső, ahogy azt kell, a másik pedig egy alakbarát túrógombóc, corn flakes-szel a külsején, meg egy kis dzsemmel, mert miért is ne – a brownie is tuti volt, de ebből a körből a túrógombóc nyert nálam.

A burgerek 890-nél kezdődnek, és 2700 a legdrágább, de ez már a libamájas verzió. A Coral egy nagyon szimpatikus, és nem mellesleg jó kis kajákkal operáló hely, ha erre jártok, ajánlom őket.

Elérhetőséghttps://www.facebook.com/www.coralcafe.hu/

Cím: 2100, Gábor Áron u. 2-4, Átrium üzletház

Rólam

Jancsa Jani vagyok, tartalomgyártó, burgerimádó, street food szakértő, étteremtulajdonos, pályaelhagyó közgazdász.

Ok! De ki vagyok én? »

Kövess és szeress

Top videóm(im)

Iratkozz fel a hírlevelemre

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit