Vegan Love

Szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hány jó vega burgert ettem idáig, nemhogy vegán legyen, tehát semmilyen állati eredetű dolgot ne is tartalmazzon. Most azonban megtört a jég, mivel ellátogattam Budapest minden túlzás nélkül állíthatom, piacvezető vegán street food helyére, hogy a legjobbnál nézzem meg, hogy áll a műfaj.

Tudni kell a tulajdonosokról, Lilláról és Petiről, hogy ők alkották meg a Magicet, amiről mesélnem nem kell, majd ugyanezzel a tűzzel és innovációval csinálják most ezt a műfajt is. A hely amúgy a Bartók Bélán van, szép zöld beltérrel, és ami a legjobb, hogy úgy egyáltalán nincs kajaszag – hiszen nem sül hús!

Ennek a szellemében bele is néztem pár dologba, kezdésnek egy jó barbecue tofu steak burgerbe. A lelke ennek a burgernek egy füstölt, bbq szószban pácolt tofuszelet, melyet aztán meggrilleznek. Ez megy bele a tönköly tökmagos buciba, illetve előtte még egy szelet füstölt növényi sajt. Ezenfelül bébispenót, paradicsom, vegán aioli illetve sült hagyma gazdagítja még az összeállítást.

Na most a helyzet a következő: ez egy jó cucc. Nem lehet hasonlítgatni a marhahúshoz, mert nem olyan, és ráadásul mivel a húspótlók nem szaftosak, azt külön kell pótolni mindig, szószokkal. DE! Ez itt tökéletesen sikerült, az ízek pedig totál dominálnak az állag felett, azaz egy baromi jó ízvilágú burgerhez van szerencsénk, a fokhagymás veganéz krémes, a hagyma ropogós, a szósz füstös, és teljesen rendben van a dolog.

A burger megvolt, jöhet egy hot-dog, benne pedig virsli helyett tofu. A Mexikóira esett a voksom, melyben a klasszikus ízvilág jelenik meg: a csípősség jegyében jalapeno salsa, korianderes guacamole, tortillachips, növényi cheddar (amelyben az a vicc, hogy semmivel se rosszabb, mint egy közepes minőségű valódi cheddar), és még egy pikáns füstölt paprikás szósz is helyet kapott.

A virslire is igaz, mint a sajtra, hogy nem feltétlenül tudod megmondani, hogy akkor ez most egy rosszabb húsos virsli, vagy mi – a bőréből fakadó roppanósság ugye természetszerűleg hiányozni fog, de ízre, állagra amúgy rendben van, már csak azért is, mert a rengeteg feltét megint olyan szaftossági őskáoszt rendez, hogy nincs is időnk gondolkodni.

A fogások között csak úgy az íze kedvéért kóstoltam egy kis vegán rántott csirkét is (gyengébb idegzetű olvasóink itt tépik le a függönyt), ami szejtánból készül, viszont a panírja olyan szinten elviszi a balhét, hogy lehetne akár papír is benne, boldogan ennéd, komolyan mondom.

Legvégül pedig jött egy olyan fogás, melynél meg nem mondanám, hogy nincs benne állat: vegán mac & cheese. Tojásmentes tészta, növényi tejföl, növényi sajtszósz, és vegán bacon.

Gyerekek, ismertek engem, de a vegán bacon besírtok, olyan jó. Rizslap az alapja, olajban kisütve, fűszerezve – kötelező megkóstolni, mert basz! A kaja többi összetevője is nagyon rendben van, de érdemes nem elfeledni, hogy bár ugyanolyan kalóriadús lehet, mint a nem vegán társa, viszont ízben tökéletesen egyben volt az egész.

Árügyileg a burger 1590, a hot-dog 1690, a mac & cheese pedig egy ezres. A Vegan Love bizony erősen mutatja, hogy még a húsimádóknak is lehet húsnélküli kaját úgy mutatni, hogy szeressék, és nem utolsósorban pedig mindig jó érzés, ha megkíméljük az állatokat és a környezetünket az étkezésünk kapcsán, szóval nagy respekt nekik, ti meg menjetek el, és próbáljátok ki őket!

Elérhetőséghttps://www.facebook.com/veganlovestreetfood/

Cím: 1114, Bartók Béla út 9.

Rólam

Jancsa Jani vagyok, tartalomgyártó, burgerimádó, street food szakértő, étteremtulajdonos, pályaelhagyó közgazdász.

Ok! De ki vagyok én? »

Kövess és szeress

Top videóm(im)

Iratkozz fel a hírlevelemre

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit