Westy BRGR, Győr

Ha emlékeztek, utoljára egy éve jártunk Győrben, de most visszatértünk, hogy megnézzük, mi is történik ezen történelmi város utcáin-terein. A választásunk most a Westy-re esett, akiknek ha jól láttam van egy hajójuk, valamint egy burgerezőjük is.

Ez utóbbiba tértünk be mi is, a Széchenyi tér oldalában. Kinn néhány asztalból álló terasz fogadott, benn pedig egy kicsi, ámde kétszintes helyiség. A pultnál lehet a rendelést leadni, majd pedig kiáltás alapján tudjuk meg, hogy kész-e a rendelés. Addig is a teraszon foglaltunk helyet, ahonnan csak egy napernyő hiányzott volna, ugyanis így semmi sem védett az UV sugaraktól.

A választásunk egy sima sajtburgerre, valamint egy új ajánlatra, a baconkalodában sült zöldségekkel és sült hagymával dúsított verzióra esett a választásunk. Mindkettőt lehetett menüben is, amihez járt krumpli, üdítő, és káposztasaláta is.

Olyan negyedóra múlva meg is jöttek a burgerek, egy fémtálcán, egy késsel stílusosan átszúrva. Mellé egy oly rég látott mini frituedényben érkezett a házi szalmakrumpli, meg egy placcsanat káposztasaláta.

Kezdem a kisebb burgerrel, mert az eléggé csalódás volt. Alapból a tetejét sima mustárral és ketchuppel kenték meg, így alapból történt egy tíz év időugrás visszafelé, amin nagyon más nem is tudott javítani.

A házi krumplit a la minute vágták fel egészből, és ennyire jó is volt, eléggé szerettem, csakúgy, mint a káposztasalátát is.

A másik burgernél, melyet csak nagyobb hússal és zsömlével lehetett kérni – nyilván az arányok megtartása miatt – már nem volt ilyen rossz a helyzet, sőt! Ja igen, azt nem is írtam, hogy amúgy minden burgerre három variáció létezik: csajos, pasis, és piedone (az elsőért máris lázadhatnak a feministák, miért ne ehetnének meg akár egy disznót is!); 10, 20, illetve 50 dekás kiszerelésben.

Szóval ezek szerint az enyém egy húszdekás opció volt, és az ízvilága azt kell mondjam, a tökéletes felé konvergált. Egyrészt a hús ilyen nagyságban kiadta azt a méretet és ízvilágot, amit kell, nem tudtam belekötni. A zsömle textúrája is bejött, bár ekkora méretben ez már túl nagy volt számomra.

A benne lévő dolgok pedig egy olyan ízkavalkádot adtak, amit ott, akkor, a napsütésben, friss levegőn, akár Győr szimbólumának is tudtam volna fogadni: a ropogós bacon, a grillzöldségek, az olvadós sajt, a sült hagyma, mind egyedi kombinációi voltak a gasztronómiai örömnek. 

A burgerek árfekvése egészen tág, így inkább azt mondom, amit mi ettünk: a kis sajt 950 volt, a töltött burgerem pedig 2390, a menü darabja hozzá pedig 590. A Westy BRGR ezzel engem meggyőzött, válasszatok jól, speckóbbat, és ti is így fogtok érezni.

Cím: 9022, Győr, Széchenyi tér 7.

Elérhetőséghttps://www.facebook.com/WestyBRGR

Rólam

Jancsa Jani vagyok, tartalomgyártó, burgerimádó, street food szakértő, étteremtulajdonos, pályaelhagyó közgazdász.

Ok! De ki vagyok én? »

Kövess és szeress

Top videóm(im)

Iratkozz fel a hírlevelemre

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit